Over fem tusen kardinalrøde tribunestoler er ferdig montert på nye Jordal amfi. Stolene bidrar til å gjenskape og overfører stemningen fra den gamle hallen. Foto: Kultur- og idrettsbygg

Tribunestolene ferdig montert på Jordal

Over fem tusen kardinalrøde tribunestoler er nå ferdig montert på nye Jordal Amfi. Vantet er på plass, og det er snart klart for testing av lys, lyd, luft og is.

Byråd for næring- og eierskap, Victoria Marie Evensen, var denne uken på befaring på nye Jordal Amfi, og fikk blant annet prøvesitte de nye tribunestolene, skriver Kultur- og idrettsbygg Oslo KF i en pressemelding.

- Vi gleder oss veldig, rommet oppleves nærmest sakralt, nye Jordal Amfi vil bety enormt mye for alle hockeyfrelste og for breddeidretten i Oslo, sier byråd Victoria Marie Evensen i meldingen.

Den gamle betongtribunen på Jordal Amfi ble i sin tid bygget inn i terrenget, den var bratt og hadde en til dels asymmetrisk form - og tribunen var kardinalrød. Kjennetegnene er fortsatt til stede i nye Jordal Amfi.

- Med tribunestolene på plass blir det tydelig for alle som venter i spenning på at hallen skal ferdigstilles og tas i bruk, at vi nærmer oss ferdigstillelse, sier direktør i Kultur- og idrettsbygg, Eli Grimsby. Hun legger til at de røde setene bidrar til å gjenskape og overfører stemningen fra tidligere hall til ny hall.

Kultur- og idrettsbygg Oslo opplyser at ideen til kardinalrøde seter på gamle Jordal opprinnelig kom fra Erik «Såpa» Knutsen, Espen «Shampo» Knutsens far, som også var ishockeyspiller. På 1990-tallet kom han med ideen om å male det grå betonginteriøret i Jordal Amfi kardinalrødt. Forslaget ble bifalt av Park- og idrettsetaten i Oslo.