Bli med inn i Nye Jordal Amfi

Det er et drøyt år til Vålerenga igjen skal spille i Jordal Amfi, og nå begynner den nye hallen å ta form både inne og utvendig.

Takkonstruksjonen blir majestetisk både inne i hallen og utenfor. Foto: Christian Aarhus

Som første medie fikk Byggeindustrien være med byggherre Kultur- og idrettsbygg inn i den nye iskatedralen på Jordal.

De store ståldragerne som bører taket, med sitt karakteristiske slør utvendig, er på plass. Bunnplaten med i selve hallen er på plass. På det nederste planet er man kommet i gang med innvendige arbeider, og på de andre planene ser man klart konturene av en hvordan det vil bli.

Fasadearbeidene er i full gang. Foto: Christian Aarhus

Tribuneanlegget er fortsatt bratt, men i to nivåer, og på flere av nivåene kan man gå rundt hele hallen. Akkurat som banestørrelsen, minner den mye om NHL. Mediekuben som skal henge over isen er enn på ikke på plass, men man har kjøpt inn samme type som svenske Färjestad har hengende i Løfbergs Arena i Karlstad.

Fremover står milepælene i kø for KID og Totalentreprenør NCC på Jordal. I løpet av oktober skal som sagt det Hille Melbye arkitekter-tegnede bygget være tett, i løpet av året skal taksløret stå klart, isflaten skal støpes på nyåret, på våren skal anlegget testes og solceller og sedum på plass, og så kan iskrigerne flytte hjem til Jordal fra sitt midlertidige hjem på Furuset.

Du kan lese mer om prosjektet i neste nummer av Byggeindustrien.