Øyvind Skarholt. Foto: Byggtjeneste

Kraftig vekst i bruken av Byggtjeneste NOBB

Veksten i datatrafikk og sideoppslag i Byggtjeneste NOBB økte med 40 prosent i 2019, og de ser samme vekstrate de tre første månedene inn i 2020.

- Digitalisering og netthandel griper nå med styrke om seg i byggebransjen. Dermed blir produkt- og informasjonsdatabasen Byggtjeneste NOBB gull verd. Gode og relevante produktdata i Byggtjeneste NOBB gir økt konkurransekraft for leverandøren, sier administrerende direktør Øyvind Skarholt i Byggtjeneste i en pressemelding.

– Vi konstaterer at flere og flere kunder får stor vekst når de gjør seg nytte av dette i for eksempel netthandel, legger Skarholt til.

Han peker blant annet på Optimera og deres sortiment.

- Med mer enn 20.000 produkter i porteføljen, ville det vært nesten umulig for Montér å berike produktdataene for disse produktene manuelt. Dataene de henter fra NOBB, er dermed særdeles viktige, mener Skarholt.

Han sier at mange av Byggmakkers proffkunder også har fått øynene opp for å planlegge bestillingene sine digitalt.

- Tallenes tale viser en omsetningsvekst på hele 14,1 prosent via bestillingstjenesten, og 13,8 prosent flere transaksjoner. I tillegg økte antall besøk til byggmakker.no/proff med 29,6 prosent flere brukere i 2019 enn i året før, heter det i meldingen.

- Flere hundre bedrifter har registrert seg og fått gratis tilgang til Byggtjeneste Åpen NOBB, og etterspørselen har fortsatt inn i 2020. Til nå har vi mer enn 700 brukere, sier Skarholt.