<p>Teknisk selger Tone Olafsrud i Protan forteller om kraftig interesse for Protan Blueproof og hybridløsingen Blueproof Green.</p>Med Blueproof strypes vannet på vei ned fra taket.Med Blueproof Green kan Blueproof-fordrøyningen kombineres med andre takløsninger også.

Enorm interesse for Protans overvannsløsning

Protan har viet sin Bygg Reis Deg-stand til overvannsløsningen Blueproof og innovasjonsprisnominerte Blueproof Green, og det er tydelig at stand-satsingen holder vann.

‒ Alle er interesserte i dette. Interessen er helt enorm, forteller teknisk selger Tone Olafsrud på Protans messestand torsdag.

Fredag på Bygg Reis Deg kåres vinneren av Byggenæringens innovasjonspris, hvor Blueproof Green er en het kandidat til prisen.

Protans Blueproof-system går ut på å fange regnvannet på taket og strupe det på vei ned i sluket. Med Protan Blueproof kan store mengder nedbør fordrøyes på både nye og gamle tak. Spissvannføringen kan reduseres med hele 82 prosent ved struping, og ifølge Olafsrud krever det ingenting ekstra av takkonstruksjonen.

‒ Snølasten i Norge er allerede så høy, så de maksimale mengdene med nedbør som fordrøyes på taket vil bare utgjøre 20 prosent av dette, understreker hun.

I tillegg til å fange nedbør i maksimalt ti centimeter dype basseng på taket kan også løsningen kombineres med andre takløsninger, som grønne tak, takterrasser, solcellepaneler og fotballbaner.

Det er denne kombinasjonsløsningen, som Protan har utviklet i samarbeid med grønne tak-leverandør Bergknapp, som er nominert til Byggenæringens innovasjonspris.

Den blå-grønne hybridløsningen består av et Blueproof-tak bygget opp med kasser i bassenget som støtter opp en membran hvor for eksempel et lag sedum kan plantes på toppen.

Olafsrud kan fortelle at det er uvanlig enkelt å trekke besøkende inn på standen i år.

‒ Vi har aldri opplevd så mye interesse som rundt dette. Flere konkurrenter har vært innom og sagt at snart kommer de med noe lignende også, sier hun.

Protan-selgeren er håpefull til kåringen av Byggenæringens innovasjonspris torsdag.

‒ Ut ifra hva vi har opplevd med Blueproof så langt, mener vi at vi har en veldig god greie her, sier hun.