Her er Protans stand på årets BAU-messe i Tyskland.  Foto: Protan

Protan kjemper om innovasjonspris på BAU-messen i Tyskland

Med vannfordrøyningssystemet BlueProof konkurrerer Protan mandag om Innovasjonsprisen Arkitektur + Bygg under BAU-messen i Tyskland.  

Mandag åpner en av verdens ledende byggevaremesser - BAU - dørene i München i Tyskland.

Over et fullsatt messeareal på vel 200.000 kvadratmeter skal 2.250 utstillere fra 45 nasjoner vise fram sine innovative produkter i en uke.

Takeleverandør Protan er blant de norske utstillerne på årets messe. Produktet deres BlueProof, som er en vannfordrøyningsløsning for nye og eksisterende tak, er i tillegg kandidat til prisen Innovationspreis 2019. Prisen deles ut av arkitekttidsskrifter og juryen består av arkitekter.

- Det er en konkurranse hvor bedrifter selv melder inn produkter og løsninger. Vi har meldt inn Blueproof, og fått en bekreftelse på at produktet vil bli vurdert. Vannfordrøyning på tak er kanskje litt smalt og sært i en konkurranse som bedømmes av arkitekter, men vi mener både løsningen og utnyttelse av taket bør være et interessant tema for dem, sier Sven Ove Bakke, markedssjef i Protan.

Han sier det i alt er 77 kandidater til prisen, men at det viktigste for dem er ikke å gå av med seieren.

- Prisen går nok heller til et LED-lys eller lignende. Det viktigste for oss er at prisen kan bidra til at vi skiller oss ut og bli lagt merke til. Det er lett å drukne litt i en så enorm messe som BAU. I tillegg til synliggjøring handler dette om å få arkitekter, eiendomsutviklere og ingeniører til å bli mer bevisste på hvilke muligheter taket kan by på. Derfor er en slik arkitektfokusert pris en fin mulighet for nettopp slik bevisstgjøring, sier Bakke.

Dette er første gang Protan er til stede på messen.

- Det er spennende å være med på en så stor messe, og er spente på hva vi får ut av det. I tillegg til å vise fram produktene våre er målet vårt å skape interesse for tak som fag. Det er noe vi ivrer for. Tak er ikke bare en død flate. Det kan brukes til mange ting, sier han.

Les også: