Torge Railo går inn i toppledelsen av Plan- og bygningsetaten i Oslo.

Omsorgsbygg-topp inn i toppledelsen av Plan- og bygningsetaten

Torge Railo begynner 1. april som assisterende direktør for strategi og utvikling i Plan- og bygningsetaten i Oslo.

I dag er Railo leder av eiendomsavdelingen i Omsorgsbygg, med ansvar for cirka 130 medarbeidere og utvikling, forvaltning, drift og vedlikehold av ca 900.000 kvadratmeter eiendom, samt eierstyring av rundt 60 prosjekter innen nybygg og rehabilitering.
– Jeg gleder meg til å få være med å bidra til å løse viktige samfunnsoppgaver sammen med nye og dyktige kolleger, sier Torge Railo i en pressemelding.

Railo, som går inn i toppledelsen av Plan- og bygningsetaten som én av to assisterende direktører, er opprinnelig jurist, samt at han har studert statsvitenskap og ledelse.

Han har også erfaring fra IT-bransjen.
– Dette er en svært viktig posisjon for Plan- og bygningsetaten, og Railo har en svært solid bakgrunn for å ha ansvar for den strategiske virksomhetsstyringen, inkludert budsjettprosesser i Plan- og bygningsetaten. Hans juridiske bakgrunn, samt kunnskapen og erfaringen med plan- og byggeprosjekter, gir et godt grunnlag for å fylle denne stillingen, sier etatsdirektør Ellen de Vibe i en pressemelding.
Railo tar over for Hogne Hove, som går av med pensjon på forsommeren.

Hove har sittet i stillingen som assisterende direktør siden 2011, og har tidligere vært direktør for Teknisk fagavdeling og Ressurssenteret i Plan- og bygningsetaten.
– Han har vært en meget solid, strategisk tenkende assisterende direktør som mange vil savne, sier de Vibe.