Daglig leder Erlend Oen Hatten (til venstre) og salgssjef Tore Legreid i Gantic.

Snedig verdensnyhet fra Gantic

Liftleverandør Gantic er på plass på Vei og Anlegg med den aller første av britiske Niftylifts helelektriske lifter med 21 meters arbeidshøyde.

Height Rider 21 Electric (HR21 E) fra Niftylift er å finne på den norske Niftylift-leverandøren Gantics Vei og Anlegg-stand denne uken.

HR21 E har en egenvekt på knappe 6,6 tonn, en løftekapasitet på 250 kilo i kurven, arbeidshøyde på 21 meter og 13 meter sideveis utlegg.

Liften er helelektrisk, og har, ifølge salgssjef Tore Legreid, batteritid for omtrent to og en halv arbeidsdag med normal drift.

─ Dette er en entreprenørmaskin. Byggenæringen er den viktigste målgruppen, men også vindusvaskere og fasadeentreprenører, og da spesielt i de store byene. Flere kommuner jobber for å få ned bruken av dieselmaskiner, og da er dette riktig maskin til riktig tid, sier han.

Liften som Gantic viser frem på Vei og Anlegg er den første i akkurat sitt slag fra Europas største liftfabrikk. Legreid og Gantic-sjef Erlend Oen Hatten forteller at den nå rulles ut for alvor.

─ Niftylift er innovative, og satser på maskiner med lav vekt og gode miljøprestasjoner, sier Hatten.