Papirbredden vant BREEAM-Awards

Papirbredden/Grønland 58 i Drammen vant BREEAM-Awards 2018 i klassen «Public Projects – In Use».

BREEAM Awards 2018, eiendomsbransjens Oscar-utdeling, er for prosjekter som byggeprosjekter og tiltak med ekstraordinære prestasjoner innen bærekraft. Vinnerne ble annonsert forrige uke på Londons ExCel.

Papirbredden / Grønland 58 i Drammen var nominert i klassen «Public Projects – In Use». I samme klasse var også en skole og et universitetsbygg fra USA og 4 skoler/universitet i England nominert.

– For Entra er dette en bekreftelse på at godt arbeid i forvaltning og drift av eiendommen over tid målt mot tilsvarende eiendommer i resten av Europa og verden, sier Torbjørn Isene, teknisk sjef i Entra i en pressemelding.

BREEAM In-Use brukes i 77 land verden over og er et lavterskel forvaltningsverktøy og internasjonalt sertifiseringssystem til bruk for eiere, forvaltere og leietakere med ambisjoner om å redusere driftskostnader, energiforbruk og miljøbelastninger i eksisterende yrkesbygg.

På Papirbredden finner du høyskole, bibliotek , oppstartsbedrifter, tunge næringslivsaktører samt byens kulturhjerte, Union scene. I tildelingen fremhever dommerne utviklingen som har pågått over tid og trekker frem bruk grønne fordelsavtaler. Papirbredden / Grønland 58 beskrives som et av de mest fotograferte bygningene i Drammen. Det ligger langs elvebredden med sin helt unike fasade i glass og stål, og huser en stor variasjon av leietaker innen kunnskap og utdanning.

Flere hundre deltakere fra hele verden var samlet til prisutdelingen som ble ledet av skuespiller og TV-personlighet Robert Llewellyn, en ivrig talsmann for bærekraft og fornybar energiteknologi.

Vinnerne i de forskjellige klassene inkluderer mange av de mest innovative og bærekraftige bygningene fra hele verden. Prisene, som i år ble holdt i samarbeid med ecobuild, anerkjenner også høye prestasjoner av bland annet arkitekter, konsulenter og BREEAM samarbeidet med GRESB for å anerkjenne samfunnsansvarlige investeringer.