Brannen fant sted ved et boligfelt i Fjell kommune. Kart: Google Maps

Gravemaskinfører bar vekk dynamitt mens maskinen brant

En gravemaskinfører på Sotra måtte bære bort dynamitt fra en brennende gravemaskin for å hindre eksplosjon ved et boligfelt torsdag.

Det skriver Bergens Tidende i en artikkel på sine nettsider.

En anonym gravemaskinfører i Fjell kommune i Hordaland havnet i en spesiell og farlig situasjon torsdag morgen.

– Plutselig var det ikke noe som fungerte, sier han til Bergens Tidende.

– Jeg trodde først at det var dieselfilteret som var tett, for vi hadde problemer med det i dag tidlig. Da jeg slo på motoren igjen, sto oljespruten, det var en stor hydraulikkslange som var røket. Jeg gikk bare ut, for det sto dynamitt oppe på fjellet. Oljespruten sto rett mot der dynamitten var, så vi måtte bære dynamitten over fjellet, slik at det ikke satte fyr i den. Da var det allerede begynt å brenne i gravemaskinen, forteller han til avisen.

Dieseltanken var nylig fylt, og maskinføreren var, ifølge avisartikkelen, bekymret for at gravemaskinen skulle eksplodere.

Politiet opplyste på Twitter torsdag morgen at gravemaskinen som var overtent, sto i enden av et boligfelt, og at det er 50 meter til nærmeste bolighus.

Vakthavende brannbefal Jarl Hestad i Øygarden brann og redning sier til Bergens Tidende at det var mye diesel og hydraulikkolje i gravemaskinen.

– Det er vanskelig og risikabelt å gå inn mot en allerede utbrent gravemaskin og prøve å gjøre en heltemodig slukkeinnsats. Så her satser vi på at brannen skal få jobbe litt for seg selv, siden det ikke sprer seg giftig røyk, og så tar vi den når det nærmer seg litt utbrent, sier Hestad.

Brannvesenet i Hordaland meldte tidlig torsdag ettermidag at brannen var slukket.