Byggmakker Gipling kjøper 100 prosent av aksjene i Byggvaren Bjugn. Foto: Byggmakker

Byggmakker kjøper Montér-butikk i Bjugn

Steinkjer-baserte Byggmakker Gipling AS kjøper 100 prosent av aksjene i Byggvaren Bjugn AS.

– Dette er den andre butikken i Trøndelag på under ett år som går fra Montér til Byggmakker. Kjøpet er helt i tråd med vår vekststrategi, som er å eie og drive byggevarehus fra Dovre til Saltfjellet, uttaler administrerende direktør Per Hangerhagen i Gipling AS i en pressemelding fredag.

Fra før driver Gipling 18 Byggmakker-butikker i Midt-Norge. Byggvaren Bjugn er et tilskudd som, ifølge pressemeldingen, har hatt god lønnsomhet gjennom flere år.

– Med en omsetning på 40 millioner vil vi nå bli tilført et større volum og en effektiv logistikk ikke bare i Bjugn, men på hele Fosen, som er et betydelig vekstområde framover. Da er det betryggende å ha med folk som kjenner distriktet og vi ser fram til å samarbeide med nye dyktige medarbeidere i Bjugn.

Selgerne av Bjugn Byggvaren AS er Svenita Holding AS. Daglig leder Viggo Andresen i Byggvaren Bjugn sier seg godt fornøyd med å komme inn i Byggmakker-systemet.

– Dette vil gi oss en fordelaktig logistikk og et bedret forretningskonsept. Vi ønsker å bidra til at vårt byggevareutsalg blir en integrert del av en større regional gruppering, ikke bare på Fosen, men hele Trøndelag, sier Andresen i pressemeldingen.

Han vil, ifølge meldingen, fortsatt lede avdelingen i Bjugn.

Gipling regner med å selge byggevarer for over 1,5 milliarder kroner i 2018.

– Vi er både en stor varehandelsbedrift i regionen og den største byggevareaktøren i Midt-Norge. Selskapet har et effektivt logistikksystem med hovedkontor på Steinkjer som i sin tid var landets første Byggmakker og har vært ledende i utviklingen av kjeden, avslutter Per Hangerhagen.