F.h. Morten Dahle prosjektleder hos AF Decom. I midten Paal Arne Sellæg som er avdelingsdirektør Midt-/Nord-Norge for AF Decom. Til venstre er Marius Amundsen Prosjektleder for Vervet AS.

AF Decom starter Vervet-utbyggingen i Tromsø

Tromsø-selskapet Vervet AS har skrevet kontrakt med AF Decom på grunnarbeider og uttransport av forurensede masser til en kontraktssum på og 76,5 millioner kroner ekskl. mva.

Oppdragsgiver Totalrenovering kjøpte tomten til Tromsø Skipsverft for et knapt år siden. Arkiktektkonkurransen ble tidligere i år vunnet av Oslo-firmaet LPO Arkitekter. Med prosjektet var da også en tomt til nytt Nordområdemuseum, som var en av tomtene Statsbyggs vurderte som aktuell, men som måtte gi tapt for Mack-tomten. Et hotell er nå med i videre prosjektering av området.

- Vervet AS er godt fornøyd med at det ble AF Decom som blei samarbeidspartner på denne jobben. Oppstart på eiendommen vil være så snart vi har fått godkjenning på den spesifikke tiltaksplanen som er til behandling hos Fylkesmannen. Vi håper og tror at den vil være på plass i løpet av førstkommende uke, sier prosjektleder Marius Amundsen i Vervet AS.

Kontrakten omfatter fjerning av 32.000 tonn forurensede masser. 170-180 meter med spunt/kaifront. Ny steinmolo mot sundet. Innkjøring/til fylling av 160 -200 000 m3 med forskjellige masser. Brokonstruksjon på 180 m som skal bæres av peler.

Arbeidene vil pågå frem til høsten 2018.