Petter Stordalen handler tomt og skal bygge hotell i Bodø. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Stordalen på tomtehandel - skal bygge hotell i nord

— Bodø is "booming" og vi skal være en del av det, sier eier av Nordic Choice Hotels, Petter Stordalen.

I samarbeid med direktør Morten Chr. Jakhelln og Hundholmen Byutvikling skal han bygge hotell for 350 millioner i Bodø. Hotellet vil bli i tilknytning til Ramsalt i Sjøgata i Bodø. Tomta er kjøpt, men bygget er ikke tegnet enda.

— Jeg synes jeg leser overalt at Bodø blir kåret til beste by å bo i. Hver gang jeg er der så skjønner jeg hvorfor. Reiselivet i nord er utrolig viktig for Norge og blir bare viktigere og viktigere for hvert år, sier Stordalen i en pressemelding.

Milliard-satsning

Hotellet vil inngå i Hundholmen Byutviklings samlede prosjekter i Sjøgata på tilsammen en milliard.

— Jeg investerer fordi jeg har tro på byen, sier Nordic Choice-eieren.

Hotellet skal ligge i smuget ved Ramsalt, lett tilgjengelig, rett ved jernbanestasjonen, nært Hurtigruta med direktekontakt til sjøen og havnepromenaden.

— Dette handler om å lage Bodøs nye bydel Ramsalt komplett. Hotellet blir et Quality-hotell og vi gleder oss over samarbeid med Nordic Choice Hotels som har Petter Stordalen i spissen, sier Jakhelln.

Utsikt

Quality-hotellet skal bli et kurs- og konferansehotell med 240 rom og med konferansekapasitet på opp til 1.000 personer. Bygget sørger for at det fortsatt vil være sikt mot Landegode fra Bankgata.

For kjededirektør Eivind Tangvik for Quality Hotel er det ingen tvil om hvorfor Quality Hotel nå inngår samarbeid med Hundholmen Byutvikling.

Tangvik er blant annet begeistret for svømmebassenget som skal ute ved havkanten.

— Grunnen til at vi bygger i Bodø er fordi utviklerne av Ramsalt har fantastiske visjoner. Vi tror på folkene og visjonene deres, sier Tangvik i meldingen.