Veidekke Entreprenør AS, Region Øst, distrikt Oslo med prosjektet Youngskvartalet er kåret til Årets Team 2017.

Veidekke har Årets Team 2017

Entreprenørforeningen – Bygg og Anlegg (EBA) delte torsdag for første gang ut prisen Årets Team. Denne gikk i år til Veidekke Entreprenør AS, Region Øst, distrikt Oslo, for prosjekt Youngskvartalet.

Formålet med prisen er å synliggjøre det gode arbeidet som hver dag utføres i EBAs medlemsbedrifter - både av de som daglig jobber ute på bygge- og anleggsplassene og de som jobber med stabsfunksjoner i bedriftene.

Bjørn Einar Smith mottar prisen fra Erik Dale.

I juryens begrunnelse heter det blant annet at Veidekke Entreprenør AS, Region Øst, distrikt Oslo, har på Prosjekt Youngskvartalet tydelig fokus på det å lykkes som team – foran individuelle prestasjoner.

Juryen skriver videre: «Mye av dette går på ledelse. Ledelse er fag, på lik linje med andre fag. Involvering av både byggherre og UE-er er det jobbet mye og godt med i prosjektet. Byggherren Entra Eiendom gir Veidekke gode tilbakemeldinger.

X-faktoren i prosjektet er:

Veidekke har stort fokus på, og jobber mye med team- og prestasjonsledelse.

Veidekke har satt dette i system, som bør være et forbilde for andre.

Ved å involvere alle i prosjektet, får man et høyt presterende team - heve fokus på helhet og systematikk.

Ved å involvere alle; egne medarbeidere, byggherre og UE i teamtenking og utvikling, skapes det en felles forståelse og oppfatning av målet, som igjen bidrar til å nå milepælene i et komplisert prosjekt, som Torggata 13 er»

Prosjekt Youngskvartalet består av tre forfalne murgårder fra 1860-tallet, som skal refundamenteres og rehabiliteres. Fasadene skal bevares på de tre gårdene. Det skal også bygges et nytt tilbygg.

Premien er på 25.000 kroner som teamet kan bruke slik de selv mener tjener teamet best.

EBA ønsker å etablere dette som en årlig pris som blir en del av Entreprenørdagen.

- Vi fikk inn mange gode kandidater til årets pris, og vi håper på enda flere neste år, sier Erik Dale, som delte ut prisen på vegne av juryen.