Investcorp kjøper ABAX for 1,8 milliarder kroner

Norvestor Equity AS har offentligjort at selskapet ABAX AS er solgt til det globale investeringsselskapet Investcorp for 1,8 milliarder kroner.  

- For Investcorp, representerer markedsposisjonen og vekstpotensialet til ABAX en attraktiv investeringsmulighet. Som et av Europas raskest voksende telematikkselskaper er ABAX godt rustet for videre ekspansjon. Med bakgrunn i tre tidligere investeringer i samme bransje, tar vi med oss verdifull erfaring fra telematikkbransjen og operasjonell kunnskap inn i selskapet. Vi gleder oss til, sammen med ledelsen, å kunne etablere selskapet som en ledende aktør i et globalt marked, kommenterer Hazem Ben-Gacem, Head of Corporate Investment in Europe, Investcorp.

Investcorp, overtar eierskapet fra Norvestor Equity AS som kjøpte selskapet i 2012. De nye eierne er et globalt investeringsselskap med kontorer i blant annet New York, London og Singapore. ABAX passer godt inn i investeringsprofilen til Investcorp, som tre ganger tidligere har investert i lignende teknologiselskaper med stor suksess.

- Dette er først og fremst en stor dag for alle som jobber i ABAX, og for de som underveis har bidratt til å skape dette eventyret. Vår nye eier deler våre offensive vekstambisjoner, og sammen med dem skal vi fortsette vår vekst og ta ABAX til neste nivå, sier Petter Quinsgaard, CEO, ABAX Group.

ABAX annonserte tidligere i år om en omsetningsvekst på 32 prosent til 472 millioner kroner. Ved årsskiftet kunne selskapet vise til en kundeportefølje på 25 500 kunder og nesten 200 000 aktive lisenser i markedet.

ABAX opplyser om at ambisjonene for selskapet forblir uendret. Målet er fortsatt å skape et verdensledende teknologiselskap i telematikk og Connected Car-segmentet fra Larvik.

- Det er fantastisk artig å se at våre ansatte i den grad har bidratt til å sette preg på egen arbeidsplass. Entusiasme, gode holdninger, rette arbeidsmetoder og hardt arbeid, har over tid smittet over på våre kunder. De skal ha en stor del av æren for den veksten vi har opplevd de siste 5 årene. De er en stor del av grunnen til at Investcorp nå investerer i våre ansatte, vår teknologi og ikke minst i vår bedriftskultur, sier Bjørn Erik B. Helgeland, COO, ABAX Group.

ABAX og Norvestor har gjennom salgsprosessen rådført seg med Mooreland Partners (M&A), EY og Advokatfirmaet Thommessen.