Snøen daler ned over Oslo. Det skaper utfordringer i trafikken. Her fra snøfallet den 24. april. Den gangen fikk også mange "sommerskodde" bilister trøbbel på glatta. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Flere ulykker og trafikale problemer etter kraftig snøfall på Østlandet

Nattens snøfall i Oslo-området har skapt store problemer på veiene. Snøen har blitt til regn, men det anbefales fortsatt å la biler med sommerdekk stå.

Snøfallet natt til torsdag har skapt store problemer for mange i trafikken i Oslo-området. Politiet var kjapt ute og oppfordret folk med sommerdekk om å la bilen stå.

Nå har snøen gått over til regn i store deler av Oslo-området, ifølge Vegtrafikksentralen på Østlandet.

– Det går ganske greit nå. Vi har hatt brøytemannskapene ute en god stund. De begynte på E6 og riksvei 4, og nå er det stort sett vått og bart, sier trafikkoperatør Christofa Key-Nilsen til VG.

Det har vært noen små trafikkuhell i morgentimene, men det er ikke meldt om noen personskader.

Likevel står oppfordringen om at biler med sommerdekk bør holde seg unna veien.

– Det er ikke noe særlig å kjøre med sommerdekk når det er snøslaps, sier Key-Nilsen.

På Romerike har fylkesvei 384 i Gjerdrum vært stengt etter at en buss har sperret veien. På Kløfta i Akershus har veien vært stengt i retning Oslo på grunn av et trafikkuhell. Noe som har skapt kø.

I Revetal har en bil kjørt ut av veien, men uten personskader. Årsaken er snø og slaps i veibanen, skriver politiet i Vestfold på Twitter.

(©NTB)