Teknisk sjef Trond Hegrenæs (t.v), daglig leder Sverre M. Grepperud og prosjektleder Carsten Spannagel, ser frem i imot en periode med stor aktivitet for Realbygg.

Realbygg med ordrereserve på nærmere en milliard

Realbygg gikk inn i 2017 med rekordstor ordrereserve og nylig satte entreprenørselskapet i gang sitt største prosjekt noensinne.

2016 ble et unormalt rolig år for AS Realbygg, men nå har det sagt «pang». I høst satte entreprenørselskapet i gang prosjektet Sentrumshagen på Jessheim med 138 leiligheter og i januar ble det også oppstart for Fjellhamar Torg, som med sine 128 leiligheter og 5.000 kvadratmeter næring, er det størst prosjektet Realbygg har bygget i ett trinn.

Daglig leder Sverre M. Grepperud sier 2016 ble et rolig produksjonsår fordi de ventet på å på å komme i gang med disse to storprosjektene.

– Vi leverer plussresultat også for 2016, men omsetningen vil ligge på i overkant av 100 millioner kroner og det er sjeldent lavt til å være oss. I 2017 er situasjonen en helt annen. Vi kommer til å omsette for 350-400 millioner kroner og vi har en ordrereserve på nesten en milliard kroner, opplyser Grepperud.

Teknisk sjef

Stor aktivitet de kommende årene og en målsetting om å stabilisere omsetningen på 400-500 millioner kroner er hovedårsaken til at Realbygg ved årsskifte ansatte Trond Hegrenæs som teknisk sjef. Hegrenæs kommer fra råbyggleverandøren Con-Form hvor han har jobbet i 12 år, de seks siste årene som regionsansvarlig.

– Vi har vært på utkikk etter teknisk sjef i en periode og føler nå vi har funnet den rette personen. Trond får et overordnet driftsansvar for alle Realbyggs prosjekter og han blir en viktig brikke i vårt arbeid med å utvikle nye prosjekter. Han blir også NK i bedriften, sier Grepperud.

Kjenner selskapet

Hegrenæs kjenner godt til Realbygg fra sin tid i Con-Form og sier han gleder seg til å ta fatt på nye arbeidsoppgaver.

– Jeg går fra å bare drive med råbygg til å være med på hele prosessen, og det trigger meg.

Noe av det jeg synes er spennende med Realbygg er måten de jobber med prosjektene og kundene. De har fokus på å komme tidlig inn og utvikle prosjektene sammen med byggherrene og dette er en modell jeg har veldig tro på, sier Hegrenæs.

Fjellhamar Torg

Ett av prosjektene Hegrenæs får et overordnet ansvar for er Fjellhamar Torg hvor Realbygg nå har kommet i gang. Entreprenørselskapet utfører prosjektet i totalentreprise med en verdi på nesten 400 millioner kroner.

Prosjektleder Carsten Spannagel forteller at prosjektets 128 leiligheter blir fordelt på tre blokker. Under boligene skal det bygges tre kjelleretasjer, en etasje med 5000 kvadratmeter næring og to parkeringsetasjer, hvor den ene skal benyttes til pendlerparkering for den naboliggende jernbanestasjonen.

– Prosjektet ligger i tilknytning til Fjellhamar stasjon og det vil være mulig å gå tørrskodd fra leilighetene til toget, sier Spannagel.

Bygging tett på jernbane

Realbygg skal bruke cirka 2,5 år på å ferdigstille Fjellhamar Torg, som Olavsgaard Eiendom AS, med prosjektselskapet Stasjonsgården AS, står bak.

Spannagel trekker frem krevende grunnforhold med kvikkleire som en av utfordringene i prosjektet. I tillegg vil nærheten til jernbanen og andre naboer bli et krevende element i byggeperioden.

– Det er bare 15-20 meter fra yttervegg på boliger og kjeller til jernbanen. Dette setter selvsagt store krav til sikkerhet, blant annet i forhold til bruk av kraner, sier prosjektlederen.

Planlegger boliger på egen tomt

Sverre M. Grepperud forteller at de i 2017 også starter for fullt med reguleringen av Brobekkveien på Vollebekk. Næringsområdet hvor Realbygg i dag er lokalisert skal som kjent transformeres til boligområde med rundt 800 nye leiligheter. Dette gigantprosjektet skal Realbygg være en del av.

– Vi regner med at vi får muligheten til å bygge 130-140 leiligheter på tomta som vi eier. Det kan fort være 4-6 år frem i tid, men det blir et stort og viktig prosjekt for oss den dagen det kommer, sier Grepperud.

Realbygg har for øvrig skaffet seg nye lokaler i Stanseveien på Grorud i Oslo.