Morten Thorkildsen, administrerende direktør i Rejlers Norge (til venstre) og Børge Nilssen, administrerende direktør i Entro. Foto: Rejlers / Entro

Rejlers og Entro inngår partneravtale

Det rådgivende ingeniørselskapet Rejlers og energi- og miljøspesialisten Entro har inngått partneravtale.

Det skriver de to selskapene i en pressemelding denne uken.

Entro har spesialisert seg på energieffektivisering av yrkesbygg i Norge, og Rejlers har lang erfaring med rådgivende tjenester innen dette fagområdet både i Norge Sverige og Finland.

– Miljø, klima og økonomi går hånd i hånd. Selskapene introduserer nå et unikt samarbeid mellom to ledende aktører innen energieffektivisering som kan gjennomføre storskala prosjekter i det nordiske markedet sier Morten Thorkildsen, administrerende direktør i Rejlers Norge.

– Mer og mer data kan hentes inn for å identifisere og iverksette smarte tiltak, ikke bare fra hvert enkelt bygg, men fra hvert enkelt rom og installasjoner i bygg. Dette utgjør et stort potensial for klima og miljø, og representerer også en betydelig reduksjon i kostnader. Grønne tiltak skaper nemlig også god økonomi, fortsetter Thorkildsen.

– Det er et stort potensial i å redusere energibruken i bygninger og i industrien, og Paris-avtalen tvinger oss til å gjøre noe med det. Entro har en database som inneholder 30 millioner kvadratmeter areal, og vi kan analysere et årsforbruk på 5.700 Gigawattimer. Dette energiforbruket koster våre kunder fire milliarder kroner årlig. De som fokuserer på kostnadskontroll og forbruksreduksjon oppnår overraskende store gevinster både for seg selv, for kundene og for miljøet, supplerer Børge Nilssen, administrerende direktør i Entro i pressemeldingen.

– Gjennom samarbeidet med Rejlers vil Entro styrke sin posisjon som ledende på sitt område i Norge, og Entro får markedsadgang for sine produkter og tjenester i Sverige og Finland. Sammen med Rejlers skal vi i enda større grad hjelpe kundene med å redusere sitt CO2 fotavtrykk, avslutter Nilssen.