Betonmast til nasjonal vekstfinale

Betonmast har gått videre til den nasjonale finalen i verdens største vekstskaperprogram EY Entrepreneur Of The Year.

Det var totalt 15 nominerte i programmet og tre som gikk videre til nasjonal finale som vil bli holdt i Oslo 29.november. Arrangør av vekstskaperprogrammet er EY (Ernst & Young) som hvert år går gjennom samtlige norske aksjeselskaper i jakten på Norges beste vekstskaper. EY Entrepreneur Of The Year arrangeres i mer enn 60 land, og er med det verdens største vekstskaperprogram. De er nå inne i sitt 15. år i Norge og blir arrangert for 30. gang internasjonalt.

For å bli kåret til EY Entrepreneur Of The Year må man ha entreprenørånd, evne til å drive lønnsomt og tenke nytt, ha internasjonale mål, samt personlig integritet og påvirkningskraft. Videre må vedkommende ha eierinteresser og inneha en ledende stilling i et selskap som kan vise til gode økonomiske resultater og vesentlig vekst i omsetning og arbeidsplasser.

Kriteriene for å bli tatt ut er at selskapet tilfredsstiller «3x20» regelen, minimum 20 mill. kr i omsetning, 20 ansatte og 20 prosent vekst siste to år. Hensikten med programmet er å fremheve og hedre personer som bidrar med nye ideer, satser kapital og yter egeninnsats for å skape varige verdier og arbeidsplasser.

Betonmast ble startet opp av Jørgen Evensen og Peter Sandrup og hadde i år 10-års jubileum. De har på kort tid etablert seg over store deler av Sør-Norge og i Gøteborg. Konsernet består av 12 lokale entreprenørselskaper og et eiendomsselskap. Omsetningen i 2015 var på 4,1 mrd. kr. Resultat før skatt ble 170,3 mill. kr. Selskapet har over 850 medarbeidere.