Foto: Jarl Fr. Erichsen / SCANPIX

Schibsted dropper kjøpet av svensk boligannonseside

Mediegiganten Schibsted har bestemt seg for å skrinlegge kjøpet av Hemnet, en svensk nettjeneste for boligsalg. Grunnen er innvendinger fra det svenske konkurransetilsynet.

Schibsted har vært i dialog med konkurransemyndighetene etter at sistnevnte i mai varslet en negativ holdning. Selskapet har ifølge en børsmelding torsdag forsøkt å finne tiltak.

– Likevel har konkurransetilsynet informert Schibsted om at tilsynet ikke vil godkjenne handelen i sin nåværende form. Med det som bakgrunn har Schibsted konkludert med at kjøpsprosessen avsluttes, heter det i meldingen.

Schibsted la i desember 2015 inn et bud på rundt 1,5 milliarder svenske kroner for den svenske nettmarkedsplassen via selskapet Blocket, som er Sveriges svar på norske Finn.

Hemnet har 2 millioner unike brukere på ulike plattformer hver eneste uke og er dermed Sveriges suverent største bolignettsted. Schibsted understreker at selskapet fortsatt anser det svenske markedet for bolighandel som attraktivt. Nå vil det se på alternativer for å sikre tilstedeværelse i dette markedet.