Den nye flyplassen i Mo i Rana. Illustarsjon: Nordic Office of Architecture

Nordic og Haptic tegner ny flyplass i Mo i Rana

Nordic — Office of Architecture har på oppdrag fra Avinor designet nytt terminalbygg og administrasjonsbygg for den nye lufthavnen i Mo i Rana. Nordic har hatt med seg Haptic arkitekter på laget i prosjekteringen.

Flyplassen på Helgelandskysten vil føre til bedre vilkår for både bosetning, næringslivsutvikling og ikke minst turisme i regionen. Forprosjektet ble levert i oktober 2015, og Avinor leverte konsesjonssøknad og forprosjektet med kostnadskalkyle for den ny lufthavnen til samferdselsdepartementet 17. desember.

- Dette er en unik mulighet til å skape en flyplass der stedsegen arkitektur sammen med bærekraftige og teknologisk nyskapende løsninger viser vei for fremtidens lufthavnutvikling. Dette er et spennende prosjekt å utvide vår flyplass-portefølje med, sier partner i Nordic, Eskild Andersen.

- Utgangspunktet for vår design for Ny lufthavn Mo i Rana har vært å skape et bygg med sterk identitet, der en ekspressiv fasade er forent med et rasjonelt byggesystem og en effektiv plan, sier prosjektleder fra Nordic Ingrid Motzfeldt