Rigmor Hansen i Undervisningsbygg og Ole-Bjørn Bakke i Betonmast Oslo. Foto: Marit Thorsen, Undervisningsbygg

Betonmast signerte stor Oslo-skole

Fredag signerte Undervisningsbygg og Betonmast kontrakt for bygging av ny 1-7 skole i bydel Vestre Aker i Oslo.

Skolen skal huse 630 elever og blir en 1-7 barneskole med tre klasserekker, samt en spesialavdeling for 24 elever. Byggestart er mars 2016. Skolen skal åpne til skolestart august 2018.

- Vi er godt fornøyd med denne avtalen etter at vi startet samarbeidet om Bjørnveien skole med en intensjonsavtale i 2014. Vi har bygget flere skoler for Undervisningsbygg i Oslo og gleder oss til å ta fatt, sier daglig leder Ole-Bjørn Bakke i Betonmast Oslo.

Kontrakten som er signert i dag mellom administrerende direktør Rigmor Hansen i Undervisningsbygg og Ole Bjørn Bakke, daglig leder Betonmast Oslo, er en samspillskontrakt. Prosjektet gjennomføres etter en såkalt partneringmodell, det er en gjennomføringsmodell der byggherre, arkitekt, landskapsarkitekt, rådgivende ingeniører, byggentreprenør og tekniske entreprenører er organisert som en partneringallianse. Alliansen forplikter seg overfor byggherre og hverandre til et felles ansvar for innfrielse av mål og krav relatert til blant annet fremdrift, kvalitet og kostnad.

- Dette skal bli et flott og moderne skolebygg som alle i bydelen kan være stolte av, sier Undervisningsbyggs prosjektleder Kristian Dølvik.