Arne Riise

BA2015 formidler vinnerskallenes metoder

De første foredragsholderne på BA2015-konferansen 26.januar 2016 er nå klare. 

Blant dem er psykolog Arne Jørstad Riise. Som forfatter av

boken «Norske vinnerskaller» har han intervjuet 30 toppidrettsutøvere. Han deler deres metoder på vei til toppen og mener vi alle kan bli vinnerskaller.

Effektiviseringsprogrammet BA2015 nærmer seg sin slutt etter tre års arbeid. Med mål om å bidra til bedre resultater for BAE-næringen ved å formidle kunnskap om beste praksis fra inn- og utland, kan de 15 aktive BA2015-partnerne overlevere sitt arbeid til alle som måtte være interessert på konferansen i januar.

Vigdis Lamberg

- Vi har lett med lys og lykte for å finne fram til de mest effektive metodene, verktøyene, kursene og samarbeidspartnerne som hele næringen kan ha nytte av, sier Vigdis Lamberg, informasjonssjef i BA2015. Hun viser til samarbeidsavtalen med Construction Industry Institute i USA som et eksempel på BA2015s arbeid. Gjennom denne samarbeidsavtalen har norsk BAE-næring fått tilgang til flere nyttige metodeverktøy.

- Det mest kjente foreløpig er «10 -10»-måleverktøyet som gjør det lettere å sikre måloppnåelse i prosjekter ved at man kan sammenlikne seg med erfaringen fra andre tilsvarende prosjekter. Dette verktøyet testes nå ut i et forskningsprosjekt der både Bygg21 og BNL er aktivt med. Vi gleder oss til å publisere nye, praktiske veiledere for bransjen den 26.januar, forteller en entusiastisk Lamberg.

Det har vært knyttet usikkerhet til hva som vil skje videre med resultatet av BA2015s arbeid.

- Det har fra starten av dette forbedringsprogrammet vært planlagt at ProsjektNorge skal forvalte og videreutvikle det vi nå leverer fra oss, kan Vigdis Lamberg fortelle.

- ProsjektNorges formål er å utvikle og spre ny kunnskap innenfor prosjektrettet aktivitet gjennom forskning, samarbeid og kunnskapsdeling mellom næringsliv, forvaltning og akademiske institusjoner. Bedrifter og etater innenfor næring og forvaltning kan være partnere i Prosjekt Norge. Mange av partnerne i BA2015 er også partnere i ProsjektNorge, så vi er sikret kontinuitet, sier Lamberg og vektlegger betydningen av at stadig flere toppledere innser at prosjektledelse er et fag og at de tar prosjekteierrollen sin på alvor.

- Det aller viktigste vi har oppnådd er økt fokus på viktigheten av profesjonell prosjektplanlegging og gjennomføring. Optimal utnyttelse av ressursene er avgjørende for å drive lønnsomt. Nå er enda flere velfungerende metoder som er enkle å sette ut i livet snart tilgjengelig. Vi er overbevist om at bransjens ledere vil oppnå bedre resultater når disse metodene tas i bruk. Derfor har vi kalt konferansen: Det handler om å gjøre! avslutter Vigdis Lamberg.