Salgssjef Erik Hauge i Grove Knutsen sier at det stadig blir mer fokus på sikkerhet hos entreprenørene.

Grove Knutsen med sikkerhetsvaremerke

Byggevareleverandøren Grove Knutsen & Co AS etablerer merkevaren Ekstra Sikker.

- De store entreprenørselskapene ønsker å standardisere innkjøpene sine med ekstra sikkerhetsutstyr. Vi gjennomgår sikkerhetsproduktene våre med de forskjellige entreprenørene, og tilpasser disse etter ønske, sier salgssjef Erik Hauge i Grove Knutsen til Byggeindustrien.

- Tøffere krav

Han trekker frem sikkerhet i høyden som et viktig tema i bransjen.

- Det stilles stadig tøffere krav fra både myndigheter og brukere. Målet er å eliminere fallulykker. Arbeidsmiljøloven regulerer hva slags arbeidsutstyr som er tillatt, og definerer arbeid i høyden som arbeid utført mer enn to meter over planert terreng, sier Hauge.

To-meters grense

Dette stiller krav til vern på arbeidsutstyr som brukes over to meter – for eksempel rekkverk.

- Selv om loven definerer en høyde på to meter, har flere store aktører stilt enda strengere krav til arbeid i høyden, sier Hauge.

-Lettere med trygge valg

Han mener at det nå skal bli enda lettere for entreprenørene å gjøre trygge valg.

- Sikkerhetsmerket ‘’Ekstra Sikker’’ er en merking som løfter frem de aller tryggeste produktene. Merkingen er utarbeidet i samråd med bransjen og profesjonelle brukere, og stiller strenge krav til stabilitet, komfort, trinn, rekkverk og plattform. Slik vil Grove Knutsen, sammen med resten av bransjen, redusere ulykker og skader på norske arbeidsplasser, sier Hauge.