Byggfagelever dro fra Bardufoss til BRD

13 elever fra byggfag VG2 på Bardufoss Høgtun videregående skole sparte opp penger til å besøke kjempemessen Bygg Reis Deg i Lillestrøm.

Det skriverFolkebladeti en artikkel på sine nettsider.

– Jo mer læring og erfaring innenfor byggebransjen, jo bedre rustet er vi til å møte arbeidslivet. I tillegg blir vi oppdatert på dagens utstyr og teknologi i byggebransjen, sier en av elevene, Alexander Renè S. Johansen til folkebladet.no.

I tillegg, sier elevene overfor avisen, skal de bruke tiden på Bygg Reis Deg til å snakke med forhandlere og entreprenører, og samle inn tips.

Håper på reprise

Elevene har selv tjent inn pengene for reise og hotellopphold fra onsdag til fredag. De 13 byggfagelevene begynte, ifølge artikkelen å samle inn penger til reisen høsten 2014.

– Elevene har selv hugget og skåret tømmeret som de har bygget gapahuker og søppelskur av, og som de så har solgt. Dette er første gang at elever fra Byggfag drar på en slik messe, men vi håper det kan bli årlig. Det har litt med rekruttering til faget å gjøre, sier avdelingsleder på byggfag ved Bardufoss Høgtun videregående skole, Tor Isaksen.

Stor etterspørsel

De 13 elevene går siste året på den videregående utdanningen, og har, ifølge Folkebladet, begynt å se seg om etter lærlingeplasser hos entreprenørene i nærområdet.

Isaksen forteller at det er stor etterspørsel etter lærlinger i bransjen.

– Det er 13 elever her. Det burde vært 25 for å kunne dekke etterspørselen. Det er ikke noe problem med å få seg jobb. Bedriftene tar inn lærlinger, og det burde gi god rekruttering til byggfagutdannelsen. For etterspørselen i bransjen er som sagt stor, sier Isaksen.