Espen Aspenes i Alutec er fornøyd med et salg på rundt to millioner under Bygg Reis Deg.

Alutec selger for to millioner under Bygg Reis Deg

Stillasleverandøren styrer nok en gang mot en resultatmargin på 40 prosent og ligger rundt 15 prosent over fjoråret. Nå har de suksess på Bygg Reis Deg.

- Vi har hatt et veldig godt år i år, uten at vi klarer å peke på noen spesielle faktorer som forklarer oppgangen. Vi ser at andre sliter mer og ifølge mediebildet skulle vi strengt tatt ikke vært der vi er nå. Likevel ser det ut til at vi vil lande på en omsetning på mellom 105 og 110 millioner kroner, sier Espen Aspenes i Alutec til Byggeindustrien.

Spesielt august måned skilte seg ut i positiv retning for Os-bedriften som i fjor omsatte for rundt 92 millioner kroner.

- I august i år lå vi 50 prosent over fjoråret. Det skjønte vi svært lite av, men vi tror vi får betalt for langsiktig og hardt arbeid, sier Aspenes.

Gode utsikter

Selskapet har over tid levert resultatmarginer på rundt 40 prosent. Ifølge Askenes styrer de mot en lignende inntjening i 2015.

- Ramler vi ned derfra, har vi gjort noe galt, sier han.

- Eksepsjonelt

Da Aftenposten skrev om Alutecs eventyrlige resultater for litt over ett år siden, intervjuet de samtidig Torger Reve, professor i strategi og industriell konkurranseevne ved Handelshøyskolen BI.

Han la ikke skjul på at han er imponert over hva Alutec har fått til.

- Hvis du har en margin på 20 prosent er du blant de beste selskapene i Norge. 40 prosent margin over tid er ganske eksepsjonelt, sa Torger Reve til Aftenposten.

Selger for to millioner på Bygg Reis Deg

Godt salg under Bygg Reis Deg-messen på Lillestrøm er med å bidra til de opprettholde de gode resulatene i selskapet.

I år har stillasleverandøren skrevet avtaler for rundt to millioner kroner i løpet av messedagene.

- Vi har alltid som mål å selge for rundt to millioner på messer som dette, og er fornøyde med å nå målsettingen. Fredagen har vi skrevet avtaler så blekket spruter, sier Aspenes.

Ett av produktene som pirrer nysgjerrigheten til messedeltakerne er en tilhenger skreddersydd for stillas.

Tilhengeren ble utviklet i samarbeid med Tysse for fire-fem år siden, men det er først de siste årene at markedet virkelig har fått øynene opp for spesialhengeren.

- Markedet var skeptisk da det den ble lansert, men nå går det rett til himmels. Vi får inn 12 hengere hver fjortende dag fra Tysse, og ligger på et årlig salg på rundt 200. Men det er ikke her vi tjener penger, veksten for oss ligger på økt volum på stillassalg. Årlig ligger vi på et volum på rundt 220.000 kvadratmeter, sier Aspenes.