Konsernsjef Arne Giske i Veidekke ASA har sterk tro på den skandinaviske modellen.

Løfter frem den skandinaviske modellen

Konsernsjef Arne Giske i Veidekke ASA sier at et av deres sterkeste konkurransefortrinn er den skandinaviske modellen å jobbe etter – en modell han mener står i sterk kontrast til hvordan man jobber i verden for øvrig.

Han peker på at dette innebærer at de i deres produksjon er opptatt av faste team, store volum, tydelige konsepter og ikke minst en fast stamme av egne selvstendige arbeidere og lærlinger.

- Vi kaller måten å arbeide på involverende planlegging – og handler om hvordan vi prioriterer samspillet innen prosjektering og produksjon i konsernet. Jeg er derfor meget tilfreds med at denne arbeidsformen vant Byggenæringens Innovasjonspris under åpningsseminaret på Bygg Reis Deg onsdag, sier Arne Giske. Han talte torsdag på Bygg21-konferansen med tittelen «Fokus på produktivitet og internasjonalisering» på Bygg Reis Deg.

Tidligere på dagen dro nestleder i Fellesforbundet Steinar Krogstad frem en oversikt som viste hvordan utviklingen med egne ansatte har vært i blant noen av de store entreprenørselskapene i Oslo. Veidekke tronet her på toppen, og har hatt en økning antall egne ansatte fra 2007 frem til i dag.

Giske peker på at en viktig årsak til suksessen med deres arbeidsform bygges i planleggingsfasen gjennom tidlig involvering. Han dro også frem viktigheten av å bygge kompetanse i eget hus og ikke minst om å bygge opp en kultur.

- Det handler om samspill, samarbeid og respekt for enkeltmennesket. Vi skal ha ansatte som er selvstyrende, som har den riktige kompetansen og som jobber godt sammen. Jeg har sterk tro på den skandinaviske måten å jobbe på, uttalte han fra talerstolen.