Steinar Krogstad

- Det manuelle arbeidet er på vei tilbake

Steinar Krogstad, som nylig ble valgt inn som nestleder i Fellesforbundet, beskriver en situasjon innen deler av byggenæringen der man er begynt å gå tilbake til manuelle arbeidsoppgaver hvor tekniske hjelpemidler ble brukt tidligere.

- Fordi vi har fått tilgang på arbeidskraft som er rimelig og villig til å gjøre slike oppgaver, ser vi nå enkelte steder at man er begynt å bruke trillebår for frakt av betong i stedet for betongpumper, man bærer gips manuelt i stedet for å bruke hjelpemidler. Vi er dermed altså igjen begynt å bruke håndkraft der man kan bruke tekniske hjelpemidler, uttalte Krogstad fra talerstolen på et seminar i regi av Bygg21 rundt internasjonalisering og produktivitet på Bygg Reis Deg torsdag. Han dro frem situasjonen med at næringen fikk tilgang til mye ny arbeidskraft fra hele EØS-området i 2004 og hvilken effekt dette har hatt for den norske modellen.

- Drivkraften til endringene vi nå ser er tilbudssjokket med tilgang på billig utenlandsk arbeidskraft. Resultatet er at produktiviteten har gått ned, med bakgrunn i at man arbeider på andre måter ved at den norske modellen som var innarbeidet i byggenæringen, ikke i så stor grad lenger blir brukt. Man bruker nå mer og mer en pekemodell og fordeler oppgaver hele tiden – ikke den norske måten der arbeidere fatter beslutninger selv og ikke trenger detaljstyring. Vi er nå på vei tilbake til arbeidsmodeller vi hadde for mange år siden, la Krogstad til.

Han dro også frem at noen er flinke og satser på å beholde en kompetanserik egen stamme faste arbeidere, men at dette ikke er regelen lenger.

Krogstad sier at dette også viser seg igjen i at organisasjonsgraden er på full fart nedover.

- Vi mener at personalpolitikken er på vei til å bli borte – man forholder seg mer til kontrakter i stedet for mennesker, sier han.

Han viser også til kriminalitetstrusselen som et ledd i dette og nettopp det kan bli bransjens turning point.

- Det er nå en bredere allianse på tvers av tradisjonelle skillelinjer mellom arbeidslivspratene enn noen gang. Det har skjedd utrolig mye innen dette samarbeidet på to år. Det handler om hvordan vi skal organisere bransjen, sier Krogstad.