Jan Eldegard

- Alle materialer blir grønnere

Regjeringen varsler i Statsbudsjettet en omlegging av støtten til skogindustrien og det mangeårige «Treprogrammet» foreslås avviklet.

- Jeg mener dette er sunt og til det beste for miljøet, sier Jan Eldegard i Byggutengrenser i en kommentar.

- Slike ensidige og sektorbaserte støtteordninger gir ikke de innovasjoner som er nødvendige for å løfte fram nye og bedre løsninger i den norske byggebransjen. Tiden er overmoden til å styre støtteordninger og offentlige utviklingsprogrammer i retning av prosjekter som bruker det beste fra alle materialer og produkter. I sement og betongbransjen arbeides det for eksempel med konkrete tiltak for å nå null-visjonen der betong innen 2030 skal ha null netto utslipp av CO2 i livsløpet av en konstruksjon - et spennende men svært realistisk mål som det må gjøres plass til i utviklingsprogrammene, utdyper han.

- Intensjonene i det gamle Treprogrammet var muligens gode men i dag er det riktig å invitere alle materialbransjer med inn i prosjektene og ikke utelukke verdiskapende og svært konkurransedyktig norsk industri som er verdensledende innen sine materialområder, legger Eldegard til.