Markedsdirektør i BMC Norge, Gjermund Fischer, er fornøyd med åpningen av Bygg Reis Deg.

BMC: - Store forventninger til nytt luftet kledningssystem

Har allerede sikret prestisjekontrakt med fasadesystemet på Bergen Arkitekthøgskole.

Denne fasaden på Bergen Arkitekthøgskole skal etterhvert kles inn med den nye luftekledningen til BMC. Foto: Privat.

- Vi har store forventninger til det nye luftekledningssystemet vårt, og har allerede fått en del forespørsler. Blant annet har vi fått leveransen til Bergen Arkitektskole i Bergen, så det er noe som henger høyt for oss, sier markedsdirektør i BMC, Gjermund Fischer til Byggeindustrien.

- Mindre enn tre prosent fuktopptak

En av de store nyhetene til BMC på Bygg Reis Deg-messen på Lillestrøm er nettopp det nye og patenterte kledningssystemet Scan Air Tech.

- Det spesielle er gipsplatene bak murpussen som har mindre enn tre prosent fuktopptak. Det er et wet area board, som også brukes på baderom og i utvendig gips, som du kan skjære med kniv og knekke dersom du ønsker det. Det gjør platene enkle å montere, sier Fischer.

Hurtig montering

Det luftede fasadesystemet er allerede tatt i bruk på et par testprosjekter.

- Den store gevinsten ligger i den hurtige monteringen, sier han.

- Utenpå bruker du grunnpuss og sluttpuss som du får ferdig blandet i spann. Sluttpussen kan du få i hundrevis av farger med en rekke ulike strukturer, legger han til.

Stålpiper

I tillegg til det nye fasadesystemet, lanserer også BMC et nytt stålpipesystem under Bygg Reis Deg.

- Med stålpiper og elementpiper, er vi nå komplette på piper. Stålpipene vi viser frem her, går direkte ned i ovn slik at du slipper bakventileringen på pipene. Vi leverer nå både ovn pluss pipe på prosjekter, sier Fischer, som også viser frem et nytt ståltak under Bygg Reis Deg.

- Vi håper vi klarer å skape interesse for det vi presenterer, både hos de profesjonelle utførende, men også hos arkitekter og det beskrivende leddet. Så langt virker det lovende, vi har hatt masse besøk allerede, sier Fischer.