Markedssjef Frank Rydgren i Optimera Proff (til venstre) og direktør for Proff og Monter i Optimera, Knud Holm kan fortelle for god interesse for Optimeras BRD-stand.

Optimera: - Fra leverandør til partner

Det digitale multiverktøyet Min Optimera er hovedfokus på den store norske bygevareforhandlerens stand på Bygg Reis Deg.

− Du bygger – Vi tar oss av resten. Det er mottoet, sier direktør for Proff og Monter i Optimera, Knud Holm, til Byggeindustrien.

Holm og flere kolleger har en messestand og to møterom på konferansehotellet Thon Hotel Arena like ved Norges Varemesse. Det digitale multiverktøyet Min Optimera er årets store nyhet fra byggevaregiganten, og er viktigste budskap under Bygg Reis Deg.

− Min Optimera er et verktøy for en enklere hverdag for byggmestrene, forteller markedssjef Frank Rydgren i Optimera Proff.

Min Optimera er et program for PC, mobil og nettbrett, knyttet til den enkelte byggmesters avtale med Optimera. I programmet får man automatisk priser basert på sin byggmesteravtale, estimert byggetid, samt opplegg for enkelt å utforme FDV-rapporter.

− Jeg tror ikke mange byggmestre valgte seg det yrket fordi de liker å jobbe med papir, påpeker Rydgren.

Han kan fortelle om god interesse blant messedeltakerne for standen og Min Optimera.

− Det har vært veldig bra så langt, og vi får både medlemmer og nye kunder innom. Byggmestrene ser nytten av noe som gir litt mer struktur, og selgerne rapporterer om avtaler som tegnes hver dag, sier han.

Knud Holm understreker at de nye tjenestene er med på å endre Optimeras rolle i byggebransjen.

− Vi går fra å være en vareleverandør til en samarbeidspartner og logistikkpartner, sier han.