Jan Brinch i Rolighed-Humania og Katrine Skjerpan i HENT er begge fornøyd med det dansk-norske samarbeidet.

HENT inngikk dansk kontrakt på Bygg Reis Deg

HENT inngikk innredningsavtaler for to prosjekter med danske Rolighed-Humania på Bygg Reis Deg.

Det er de to prosjektene Torstvedt skole og barnehage i Larvik og 45 omsorgsboliger i Utmarkveien i Oslo som nå får dansk innredning levert av Rolighed-Humania. Kontraktene har en verdi på rundt ti millioner kroner.

Selskapet er ett av 17 på den danske fellesstanden på messen. Jan Brinch i Rolighed-Humania forteller at det norske markedet har vært viktig for dem helt siden de startet opp i 2013/2014, og at en av de første kontraktene de fikk var med HENT.

- Det har vært litt dårligere tider i de danske markedet, og da har det vært veldig viktig for oss å ha det norske markedet, sier Brinch til Byggeindustrien.

- Vi fikk en veldig god start i det norske markedet med en kontrakt til et stort prosjekt i Oslo. Men det er ikke bare nok å vinne ordren, den skal også leveres. Vi er en liten virksomhet, og det har vært en del jobb med å sette seg inn i det norske regelverket. En tin vi har lært, er at det er vigtig å være fysisk tilstede i markedet Ikke bare for å vinne nye prosjkter, ,men også så vi hurtig kan løse problemer som oppstår underveis, forteller han.

Siden det første prosjektet har danskene hatt tre andre prosjekt for HENT.

- Vi har god erfaring med dem, og de har blitt en viktig leverandør for oss. Når vi lykkes med et slik samarbeid, så vil vi gjerne fortsette å bruke dem på flere prosjekter, sier internasjonal innkjøper Katrine Skjerpan i HENT til Byggeindustrien.