Klart for bygge-fest på Lillestrøm

Onsdag morgen går startskuddet for høstens store happening i byggenæringen – da åpner Bygg Reis Deg 2015 dørene. Over 540 utstillere fordelt på rundt 20.000 kvadratmeter står klare til å ta i mot de mange tusen besøkende.

Bygg Reis Deg er en institusjon i norsk byggenæring. Messen ble første gang arrangert på Akershus festning helt tilbake i 1954, og arrangøren har siden klart å holde taket både på utstillerne og publikum. I dagens digitale verden er det ikke noen selvsagt ting å klare å holde interessen oppe for denne typen møteplasser, men det har man virkelig klart med Bygg Reis Deg. Det er tydelig at det er plass til en messe av dette kaliber i byggenæringen.

Aldri tidligere har så mange utstillere stått klare til å bli med på arrangementet, og man håper selvsagt at hele byggenæringen samt privatkundene nå kjenner sin besøkelsestid. Det er ikke tvil om at de mange utstillerne har lagt ned mye penger og mange timeverk i å skape en flott utstilling, og en tur rundt i messehallene vil kunne gi mange spennende og nyttige opplevelser. Det er enkelte som mener det ikke er noen innovasjonskraft i næringen, men det finnes mye nytt å vise til blant utstillerne – og helt sikkert også noen nyheter som kan gjøre større eller mindre endringer i hvordan ulike arbeidsoperasjoner blir gjennomført. Onsdag blir innovasjonsprisen delt ut på åpningskonferansen hvor også kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner deltar.

Arrangøren har i større grad en tidligere lagt opp til at messen også skal være en konferansearena i tillegg til en utstilling. Totalt skal det arrangeres 66 fagseminarer og fem hovedkonferanser i løpet av de fire dagene messen pågår.

For noen år siden tok Bygg Reis Deg AS en beslutning om å vri messen enda mer over mot proff-markedet. Det var en suksess. Det førte til at enda flere av utstillerne vinklet seg inn mot proffene, noe som igjen også førte til at den profesjonelle delen av næringen fant enda større glede i å komme og besøke varemessen på Lillestrøm. Dette konseptet følger man også i år.

Vi i Byggeindustrien er selvsagt også tungt til stede på messen, og ser frem til å treffe næringen på Lillestrøm. Vi flytter stor deler av redaksjonen til Bygg Reis Deg i løpet av messen, så nøl ikke med å ta kontakt med oss om du har noen nyheter å komme med. Du treffer oss på stand E02-21 i hall E. Vi har også laget det offisielle messemagasinet for Bygg Reis Deg 2015, og nettsiden vil naturligvis bli kontinuerlig oppdatert.

Vi ses på Lillestrøm.