Bygg Reis Deg større enn noen gang

Bygg Reis Deg har i år større areal og mer omfattende program enn noen gang.

Halvard Gavelstad (t.v.) og Arne Markussen ser frem til Bygg Reis Deg 2015.

540 utstillere på et samlet areal på over 20.000 kvadratmeter ønsker fra 14. til 17. oktober titusenvis av besøkende velkomne til Bygg Reis Deg (BRD). Årets messe er en dag kortere enn tidligere, men både det faglige programmet og selve messeinnholdet er større enn noen gang.

– Selv om messen er kortere, mener vi at utstillerne og besøkende skal få like mye ut av den som tidligere, forteller administrerende direktør Halvard Gavelstad i Bygg Reis Deg.

Kortere og bredere
Bygg Reis Deg-søndagen går ut i år, etter at en rekke utstillere har bedt om det etter tradisjonelt rolige søndager under messen. Salgssjef Arne Markussen forklarer at utstillerne får samme eksponering som tidligere, takket være høyere intensitet og rekordhøye påmeldingstall i år.

– Vi får flere besøkende hver dag, men det har vi kapasitet til, slår han fast.

I tillegg til at årets Bygg Reis Deg-areal er større enn noen gang tidligere, både innendørs og utendørs, forteller Markussen at man også har pakket hallene enda tettere enn tidligere.

Billettrekord

Man holder antall utstillere stabilt på rundt 540 fra sist gang, men årets besøkere vil kunne oppleve et enda større spekter enn ved tidligere messer. Bygg Reis Deg er også den nest største fagmessen i Norge målt på besøkstall, og årets BRD har slått alle rekorder for forhåndsbestilte messepass.

BRD-direktør Halvard Gavelstad forteller at man har passet på å holde seg tro mot det nye konseptet med å samle hele verdikjeden i byggenæringen. Seminar- og konferanseprogram er videreutviklet og spisset, med hele 66 fagseminarer og fem hovedkonferanser.

Bredt tilbud

Mellom de rundt 540 selskapene som har stand under årets messe, og det solide fagprogrammet i konferansehallen, mener Gavelstad at besøkende har alle muligheter til å lære mye i løpet av fire dager på Norges Varemesse.

– Du kan forvente å bli godt oppdatert på de siste byggenyhetene. Hele bredden av næringen er på plass, så det skal godt gjøres ikke å få svar på det du er ute etter når du drar på årets Bygg Reis Deg, sier han.

Gavelstad trekker frem både direkte møter med kompetanserike leverandører på stand, faglige dypdykk på seminar og lærerike møter mellom entreprenører og byggmestre under Håndverkerdagen på Bygg Reis Deg-fredagen.

– God kunnskapsformidling er veldig, veldig viktig for bransjen, så vi har forsterket dette fokuset i år. Messen er jo ikke bare en utstillingsarena, men en viktig møteplass hvor både utstillere og besøkende kan bygge opp det profesjonelle nettverket sitt kraftig, sier han.

Møteplass og moteplass

Noe som er helt nytt for året er det nye underholdningsområdet i festivalens business-arena, hvor det blant annet er etablert en catwalk for byggebransjens egen mote.

– Her har vi tidligere slitt med at det nesten kun har vært entreprenørene som har møtt hverandre, og tilstrømningen av besøkende har ikke vært så god. Det gjør vi noe med i år, sier salgssjef Arne Markussen.

På en opphøyd catwalk skal Hultaforce Group og Bekken & Strøm arrangere show med arbeidsklær, hjelmer og sikkerhetsutstyr. Oppe i høyden skal det også foregå sikkerhetsbasert underholdning, med demonstrasjoner av hvordan man skal håndtere fallulykker. Her er det Arbeidstilsynet sammen med fallsikringsbedriftene Aak, Høyden, Fallsikkerhet og Kompetansebedriften som står for innholdet.

I tillegg skal det være laserskyting med Tora Berger.

Bygg Reis Deg var helt fullbooket allerede før sommeren i år, og en rekke bedrifter har stilt seg i kø i håp om å lande en plass i siste liten.