Betonmast samler virksomheten i Telemark

Betonmast HRL og Betonmast MTE slås sammen og blir Betonmast Telemark AS.

Samtidig samles all boligvirksomhet i de to selskapene i Betonmast TVB Bolig AS.

- Telemark er et stort og langstrakt marked. Våre selskaper har i en årrekke innehatt en markant posisjon i våre lokalmarkeder i Grenland og Bø. Nå ønsker vi å samle ressursene for å styrke organisasjonen og løfte selskapet ytterligere. Notodden og Kongsberg er naturlige nye fokusområder for Betonmast Telemark, sier konsernsjef Jørgen Evensen i Betonmast.

Endringen blir organisatorisk gjeldende fra i dag, men den formelle sammenslåingen vil først gjennomføres 1. januar 2016. Daglig leder Bjørn Anker i dagens Betonmast HRL, vil bli ny leder for Betonmast Telemark.

- Vi har drevet godt i Telemarksregionen i en årrekke. Med disse grepene vil eksisterende og nye kunder få en ytterligere skjerpet leverandør. Vi ønsker ikke å forsvare vår sterke posisjon, vi ønsker å styrke den, sier daglig leder Bjørn Anker.

I tillegg er det besluttet å rendyrke boligproduksjonen i ett selskap, Betonmast TVB Bolig AS. Her samles alle tomter, all erfaring og all kompetanse som har sittet spredt i Skien, Bø og Sandefjord. Vi forventer et skikkelig løft også her. Selskapet fortsetter som leverandør av Hellvik hus i Telemark, Vestfold og Kongsberg.

Betonmast TVB Bolig AS vil bli ledet av Ole Gunnar Thommesen, som i dag bekler samme posisjon i Betonmast HRL Bolig AS.

Betonmast-konsernet kjøpte i 2014 de tre entreprenørselskapene HRL Entreprenør, HRL Bolig og Midt-Telemark Entreprenør (MTE). Totalt vil Betonmast Telemark og Betonmast TVB Bolig få 181 medarbeidere, og vil være det største entreprenørselskapet i regionen.

Både ledelse og tillitsvalgte i de tre berørte selskapene har deltatt i drøftinger i forbindelse med sammenslåingen, og konsernledelsen har møtt forståelse for behovet for endringer. Alle medarbeiderne ble informert om endringen på et allmøte 24. september.