Vegvesenets nye, utvidede lokaler i Leikanger. Foto: Statsbygg

Åpner utvidet Vegvesen-kontor i Leikanger

Torsdag 17. september åpner Statens vegvesens nye kontorlokaler i Leikanger i Sogn og Fjordane.

Det skriver byggherre Statsbygg i enpressemeldingpå sine sider.

Tilbygget er på 2.300 kvadratmeter, og skal, ifølge pressemeldingen, understreke lokalenes funksjon som regionhovedkontor for Statens vegvesen, Region vest.

Antall kontorplasser har nå økt fra 175 til 235, og det har blitt etablert en ny kantine med tilhørende møterom, samt trimrom. I tillegg har det blitt bygget en ny carport for ti tjenestebiler, og parkeringsplassen har blitt utvidet. Her har det kommet ladestasjoner for el-bil og sykkelparkeringsplasser under tak.

Det nye påbygget har varmepumpe, vannbåren varme og andre energieffektive løsninger. I det allerede eksisterende bygget er det gjort energitiltak i form av nye vinduer, etterisolering av tak, nytt ventilasjonsanlegg og nytt teknisk anlegg. I tillegg er det satt inn nye lysarmaturer og panelovner som kan styres sentralt med natt- og helgesenking.

– Dette er et eksempel på et moderne bygg med kostnadseffektive løsninger. I dette prosjektet har vi fått mye ut av pengene gjennom et godt samarbeid med vegvesenet, uttaler Statsbyggs prosjektleder Thomas Sannum i pressemeldingen.

Veidekke har vært totalentreprenør for prosjektet. Arkitekt har vært Arkitektkontoret Erling Haugen.