Slik kan Brattøra i Trondheim bli seende ut. Foto: Sven-Erik Knoff / Grafikk: Hyper

Vil bygge Barcode i Trondheim

NHO Trøndelag vil bygge en skyskraperrekke nede ved sjøen på Brattøra i Trondheim.

Det skriverAdresseaviseni en artikkel på sine nettsider.

– Det flytter stadig flere folk inn til Trondheim. For å møte befolkningsutviklingen må det bygges i overkant av 67.000 boliger frem til 2040, kollektivknutepunktene må styrkes og vi trenger en mer effektiv arealutnyttelse, sier styreleder Karl Almås i NHO Trøndelag til adressa.no.

Denne befolkningsveksten ønsker NHO Trøndelag å møte ved å bygge tett og høyt og modellert på suksesshistorien Bjørvika i Oslo.

– Her vil vi få en tomt som gir muligheter til å bygge noe helt nytt. Nå kan vi endelig samle både næring og boliger i umiddelbar nærhet til både buss, båt og bane. Dette vil være en effektiv og miljøvennlig måte å øke mobiliteten og attraktiviteten i Trondheimsregionen. Muligheten er unik, uttaler Almås.

En analyse som Transportøkonomisk institutt (TØI) gjorde i 2013 av effektene av Barcode i Bjørvika, viser at byggingen av 12.500 arbeidsplasser samlet ved kollektivknutepunktet Oslo S sparte byen for hele 5.250 bilturer. Dette gir 15 tonn mindre CO2-utslipp per døgn.

– En lignende miljøeffekt kan vi få til i Trondheim også. En utbygging på Brattøra med høyhus på mellom 10 og 25 etasjer vil være både svært arealeffektivt og miljøvennlig, samtidig som vi skal klare å ivareta både utsyn til sjøen og innsyn til byen, sier Almås.