Overtakelse og drift av bygninger

StedOslo, Norge
ArrangørNBEF
Fra21.09.2015
Til22.09.2015
TidspunktMandag kl 8.30 - tirsdag kl 15.30

Målgruppe:
Kurset er rettet mot de som arbeider innenfor strategisk, taktisk og operativt nivå med ferdigstillelse av morgendagens integrerte bygg. Det er spesielt rettet mot de som jobber med overtagelse av teknisk kompliserte bygg og igangsetting av avanserte anlegg. For eksempel rådgivere, prosjekterende, entreprenører, leverandører, offentlige og private byggherrer og eiendomsforvaltere, samt teknisk personell.

Kursomtale:
Bygg som settes opp i dag og i fremtiden blir mer og mer kompliserte. De fylles opp med teknologi og blir stadig mer automatisert. Vi sier til og med at byggene våre er intelligente og at de «kommuniserer» med eieren og drifteren.

Uansett er det helt sikkert at byggene som skal forvaltes og driftes i årene som kommer ikke vil være selvdrevne, men at kravet og arbeidsdagen til berørt personell vil endres.
Dette gjør at arbeidet med å få til en smertefri ferdigstillelse blir stadig mer utfordrende, og overtagelse av ferdigstilte bygninger kan bli krevende for så vel byggherrer som eiendomsforvaltere. Likeså vil både igangsetting og drift av integrerte bygninger by på utfordringer med tanke på tekniske løsninger og installasjoner.

For å gjøre beslutningstagere, eiendomsforvaltere og driftspersonell bedre rustet til å overta og sette i gang teknisk kompliserte bygg og anlegg ønsker vi å sette fokus på regelverk, utfordringer og muligheter. Vi ønsker å presentere gode eksempler fra tilsvarende prosesser fra aktører som kan vise til gode resultater og forbilledlig praksis.

Første dag ønsker vi å gi deltagerne en bedre forutsetning for å få til en smertefri ferdigstillelse og overtagelse av teknisk kompliserte bygg. På dag to ser vi litt nærmere på byggets første driftsfase, og på hvilke virkemidler vi kan ta i bruk for å sikre effektiv drift av morgendagens bygninger.
Det er to separate kursdager. Du kan delta på begge eller en av dagene.
Dag 1: Ferdigstillelse og overtakelse – er status slik vi ønsker?
Dag 2: Erfaring og status - hvordan skal vi gjøre det?

Påmeldingsfrist: 31. august

Program og påmelding