Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Utbyggingsplan for Maria-feltet overlevert

Maria-feltet i Norskehavet er klar for utbygging og investeringer verdt over 15 milliarder kroner. Tirsdag mottok oljeminister Tord Lien (Frp) utbyggings- og driftsplanen.

Den såkalte PUD-en (plan for utbygging og drift) ble levert av selskapet Wintershall, som skal være operatør for feltet. Det er første gang selskapet leverer en norsk PUD.

– Det er svært gode nyheter at Maria-feltet skal bygges ut. Dette er positivt for petroleumsvirksomheten i Norskehavet og vil gi nye oppgaver til det eksisterende driftsmiljøet i Midt-Norge, sier Lien. Feltet skal bygges ut med to havbunnsinnretninger knyttet til eksisterende infrastruktur på Haltenbanken, skriver departementet i en pressemelding.

– Dette er et godt eksempel på hvor viktig det er med leting i nærheten av eksisterende infrastruktur, og på hvordan vi kan få til kostnadseffektiv utbygging ved å benytte tilgjengelig kapasitet, sier olje- og energiministeren.

Etter planen skal produksjonen på Maria-feltet startet mot slutten av 2018, og det forventes å være i drift i 23 år.

Wintershall eier 50 prosent av de to utvinningstillatelsene som dekker Maria-feltet. Petoro eier 30 prosent, mens Centrica Resources (Norge) AS har de siste 20 prosentene.