Morten Lie i Direktoratet for byggkvalitet inviterer til nytt innspillsmøte om TEK-forenklinger den 19. mai.

Inviterer til nytt innspillsmøte om TEK-forenkling

Direktoratet for byggkvalitet samler byggenæringen til nytt innspillsmøte om TEK-forenklinger den 19. mai.

Innspillsmøte TEK17

  • Direktoratet for byggkvalitet ønsker å sende forslag til endringer i TEK10 på høring i 2016, slik at ny forskrift (TEK17) kan tre i kraft i 2017.
  • 25. mars var sentrale aktører i byggenæringen invitert til innspillmøte med kommunal- og moderninseringsminister Jan Tore Sanner og Direktoratet for byggkvalitet.
  • 19. mai er det klart for et nytt møte mellom næring og myndigheter.


I mars fikk Direktoratet for byggkvalitet og kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner ros for at de inviterte næringen til et tidlig dialog om forenkling av byggeforskriftene.

Samtidig fikk de også ris fra flere hold for å være lovlig seint ute med invitasjonen, og mange mente fristen var for kort til å komme med gode konkrete innspill.

Nå inviterer Direktoratet for byggkvalitet næringen til enda et møte, og denne gangen får de inviterte bedre til å forberede seg på.

Neste stoppunkt blir 19. mai, og invitasjonen går ut i disse dager.

– Nå går vi gjennom de innspillene vi allerede har fått, og følger derfor opp med nytt innspillmøte der vi får spisset dialogen ytterligere. Da håper vi også enda flere blir med, sier administrerende direktør Morten Lie i Direktoratet for byggkvalitet til Byggeindustrien.

Han mener innspillsmøtet i mars allerede har gitt direktoratet god hjelp til å prioritere arbeidet med en ny og forenklet byggeforskrift (TEK17) videre.

– Det var mange som var vel forberedt og det var bredde i innspillene. Det de fleste peker på er tydeliggjøring av krav, bedre struktur og forenklinger av dokumentasjon og verifisering. Samtidig opplever jeg at det er en klar støtte til digitalisering, sier Morten Lie.