Morten Lie under Byggedagene 2015. Foto: Sindre Sverdrup Strand

Inviterer med næringen på TEK-dugnad

Direktoratet for byggkvalitet inviterer næringen med på å gi innspill på hvilke endringer og forenklinger som er viktigst i TEK17.

25. og 26. mars inviterer DiBK byggenæringen til å være med på å prege arbeidet med den neste TEKen på to innspillsmøter på Litteraturhuset i Oslo.

DiBK-direktør Morten Lie lovte på Byggedagene at forenkling og forbedring er viktig i arbeidet med det som vil bli TEK17. Han fortalte at både direktoratet og regjeringen har fullt fokus på dette.

- Min drøm å skape et inspirerende regelverk. Som oppleves som et verdiskapene bidrag i byggeprosessen, han.

- Vi klarer ikke å rydde opp i alle paragrafene frem til 2017, men det er viktig for oss å få næringens oppfatning av hva vi kan gjøre først. Vi vil ha synspunkter hva som er fornuftig, la han til.

Lie pekte også på all kritikken som har kommet mot nye regler, og understreket at de tar dette på alvor. Samtidig understreket han at de skal balansere ulike interesser.

-Utfordringene er større i noen segmenter enn i andre. Alle de som var nominert til Årets bygg 2014 har bygget bygg som er bedre enn TEK10, og jeg tror ikke de mente det var vanskelig å etterleve. Det er nok større problem på boligsiden, hvor enkelte opplever regelverket som kostnadsdrivende, sa han.

Lie fortalte at det fortsatt er mulig å melde seg på møtene.