Akademikerne roser strukturreform

Akademikerne er glad for at kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) stiller strengere kvalitetskrav til universitetene og høyskolene.

Arbeidstakerorganisasjonen mener Isaksen gjør viktige grep i sine forslag til hvordan strukturen i høyere utdanning bør reformeres.

– Vi må stille strengere kvalitetskrav til universiteter og høyskoler. Jeg synes spesielt punktet om kvalitetskriterier skaper et godt fundament for hvordan vi skal sikre mer forskning og utdanning av høy kvalitet, sier leder i Akademikerne, Knut Aarbakke.

– Jeg er glad for at kvalitetskriteriene blir høyt prioritert. At de nå blir listet opp og gjort mer målbare vil gjøre det enklere for institusjonene å forholde seg til dem samtidig som det blir lettere for departementet å følge opp med konsekvenser, sier Aarbakke.

Han sier Akademikerne er opptatt av at man ikke kan bruke tvang når det kommer til sammenslåing, og mener prosessen kunne vært gjort enklere dersom departementet hadde definert sammenslåingene som virksomhetsoverdragelser.

– Det hadde medført automatiske rettigheter og plikter både hos arbeidsgiver og arbeidstaker. Det ville kunne trygge rettighetene til de ansatte og virksomheten i prosessene som kommer når flere institusjoner slår seg sammen, sier Aarbakke.