Mapei-sjef Trond Hagerud håper Matteknekker'n vil skape entusiasme for matematikk. Arkivfoto.

Mapei vil skape realfagsinteresse med Matteknekker'n

3. mars arrangerer Mapei  og Nord-Odal Ungdomsskole for ellevte gang Matteknekker’n, en matematikk-konkurranse for 10. klassinger i Kongsvinger-regionen.

Produktivitetskommisjonen, som la frem sin utredning i forrige uke, mener dårlige mattekunnskaper er til hinder for utviklingen av norsk økonomi.

Kommisjonen peker på at kvalitetssvikten starter i grunnskolen. Rekruttering til realfaglige studier er langt svakere i Norge enn for gjennomsnittet av OECD-landene.

- Dette ønsker vi å bidra til å gjøre noe med. Vi ønsker også å vise og fortelle elevene at regionen har interessante jobbmuligheter for de som velger realfag, sier adm. dir i Mapei AS Trond Hagerud.

Mapei AS og Nord-Odal ungdomsskole setter fokus på matematikk i skolen, og gjør tiltak for å gjøre matematikk morsomt gjennom å arrangere en årlig konkurranse i faget.

- Vi håper at Matteknekker’n kan gjøre matematikkfaget mer interessant for elevene, og syns det er viktig å videreføre tiltak som stimulerer enda flere til å velge realfag i fremtiden, uttaler Leder for Mapeiskolen Jannicke Stenberg Mykkestue.

For ellevte år på rad inviteres det til vennskapelig konkurranse mellom alle 10 ungdomsskolene i Kongsvinger-regionen: Nord-Odal, Sør-Odal, Holt, Tråstad, Roverud, Austmarka, Eidskog, Grue, Åsnes og Våler.

Deltagende skoler skal stille med et lag bestående av 3 elever (både gutter og jenter) fra 10. klasse.

Alle de ti inviterte skolene har også i år meldt seg på, og lagene samles til ”vennskapelig matematisk kappestrid” i Mapei AS’ lokaler på Sand.

Hver elev på vinnerlaget vil få en iPad. Elevene på andre- og tredjeplass premieres med gavekort på henholdsvis kr. 1.500 og kr. 500. Alle deltakere og skoler vil motta diplom.