Flom i Rogaland: regnet tok med seg store deler av asfalten i denne gata på Vigrestad. Foto: Carina Johansen / NTB ScanpixFlom i Rogaland: regnet tok med seg store deler av asfalten i denne gata på Vigrestad. Foto: Carina Johansen / NTB ScanpixFlom i Rogaland: regnet tok med seg store deler av asfalten i denne gata på Vigrestad. Foto: Carina Johansen / NTB ScanpixFlom i Rogaland: regnet tok med seg store deler av asfalten i denne gata på Vigrestad. Foto: Carina Johansen / NTB ScanpixFlom i Rogaland: regnet tok med seg store deler av asfalten i denne gata på Vigrestad. Foto: Carina Johansen / NTB ScanpixFlom i Rogaland: regnet tok med seg store deler av asfalten i denne gata på Vigrestad. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

Flomkaos på Jæren etter kraftig uvær

Tettstedet Vigrestad på Sør-Jæren er stengt for all trafikk etter kraftig regn- og tordenvær. Politiet ber folk holde seg unna sentrum.

Operasjonsleder Trygve Ravndal i Rogaland politidistrikt opplyser klokka 11.30 at det ikke er meldt om noen personskader på grunn av flommen.

– Utover det er situasjonen fortsatt litt uavklart, men vi har store mannskaper fra politi, brannvesen, sivilforsvar og veivesen i sving nå. Vi har stigende vannmengder rundt veiene. Det gjelder blant annet fylkesvei 44 sør for Vigrestad, som er stengt, sier Ravndal til NTB

Vannet begynte å renne over fylkesveien ved Kvassheim, trolig fordi elva Åna har flommet over. Også området ved Stokkelandsmarka står under vann, og mannskapene prøver å lede vannet unna med maskiner. I tillegg til fylkesvei 44 ble fylkesveiene 131, 141 og 144 stengt i morgentimene på grunn av oversvømmelsen, ifølge Vegvesenet.

Evakuerer ikke

Politiet har bedt folk holde seg unna Vigrestad sentrum, mest fordi vannmengdene i gatene gjør dem uframkommelige.

– Det er også hull i veiene og mulig kumlokk er skylt vekk, noe som kan være farlig. Det regner ikke så mye nå, men vi oppfordrer folk til å holde seg unna veiene og holde seg mest mulig innendørs. Det er ikke snakk om å evakuere stedet, sier Ravndal.

Brannvesenet har fått henvendelser fra minst 40 fortvilte huseiere med vann i kjelleren, skriver VG. Kommuneadministrasjonen og politiet melder også om stor pågang på grunn av uværet. Tre skoler og flere barnehager i området skal også være rammet av flommen.

Strømstans

Uværet skaper også trøbbel for Jærbanen. Jernbaneverket melder på Twitter at det er strømløst mellom Ogna og Vigrestad etter et lynnedslag i morgentimene. Det skal gå buss for tog på strekningen ut dagen.

15-20 beboere i eldresenteret Gjegnet på Vigrestad er evakuert på grunn av flommen, skriver Stavanger Aftenblad.

– Det er flom på begge sider av eldreboligene. Vi er derfor i gang med å evakuere de eldre. De tar det med godt humør, opplyser driftssjef Kristian Oftedal i Hå kommune.