Entreprenørene inntar Kristiansund

Torsdag og fredag kommer landets entreprenører til Kristiansund. Da samler Entreprenørforeningen – Bygg og Anlegg (EBA) sine medlemsbedrifter til generalforsamling.

Det er et fylke og en region i godt driv som møter landets entreprenører. Spesielt har Kristiansund vært gjennom en enorm vekst de senere årene, god hjulpet av olje- og gassindustrien som er tungt til stede i området. En rekke nye bygg har reist seg, ikke minst på det enorme Vestbase-området. Det er også gjennomført en rekke større samferdselsprosjekter i og rundt byen de senere årene, som har bundet hele regionen tettere sammen.

Men også andre områder i fyket har opplevd til dels stor aktivitet, noe som selvsagt også kommer de byggende krefter til gode. En av de store debattene i regionen er hvor det nye storsykehuset for Molde og Kristiansund skal ligge. Her er det fortsatt helt åpent hvor plasseringen blir på aksen mellom de to byene.

Som vanlig er det satt inn til et omfattede faglig program til samlingen, i tillegg til selve generalforsamlingen.

På det åpnet møtet er det lagt opp til flere spennende innlegg. Statssekretær Per-Willy Amundsen i kommunal- og regionaldepartementet er invitert for å snakke om effektive planprosesser. Foreningen har også invitert prosjektleder Olav Ellevset i Statens vegvesen til å snakke om Vestlandets gigantprosjekt, Fergefri E39. Her blir det garantert servert en rekke spenstige planer, som stadig rykker nærmere en realisering.

I tillegg vil det bli flere spennende innlegg som burde vekke interesse for deltakerne.