Veidekke bygger hotell i Stockholm

Veidekke Bygg Stockholm og Veidekkes datterselskap Arcona har fått i oppdrag av Fabege å bygge et unikt hotell i Stockholm.

Oppdraget er en totalentreprise verdt 200 MSEK ekskl. mva. Hotellkonseptet er utviklet med bakgrunn i den økende interessen for vin og vinproduksjon.

The Winery Hotel blir liggende ved den nordre hovedinnfarten til Stockholm, i gangavstand til Friends Arena. Hotellet får 184 rom, og inspirasjon til designen er blant annet hentet fra Wythe Hotel Brooklyn i New York. Som navnet sier skal hotellet ha et bærende tema rundt vin og vinproduksjon. Dette vil prege lokalenes utforming og utseende, og hotellet skal selvfølgelig produsere sin egen vin. Fra lobbyen vil gjestene se eikefat der vinen lagres, og i direkte tilknytning kommer et vinotek med tusenvis av flasker gruppert etter vinens opprinnelse.

- At Veidekke og Arcona har fått oppdraget er et resultat av at de lever opp til våre høyt stilte krav til kvalitet, kostnadseffektivitet og profesjonalitet, sier Klas Holmgren, prosjekt- og foredlingssjef i Fabege.

Samspillet mellom Veidekke og Arcona er basert på en involverende arbeidsprosess med felles syn på HMS, miljø og kvalitet. Visjonen er et verdiskapende samspill med alle involverte parter. Dette skal gi reduserte kostnader, bedre kvalitet og funksjonalitet for kunden og høyere effektivitet og sikkerhet for alle i prosjektet.