Arkeologer bommet på dager og timer på Follobanen

I forbindelse med utgravingene der den nye Follotunnelen vil komme ut i Oslo bommet kulturminneforskerne på timer og dager når de skulle budsjettere hvor mye det ville koste.

Det var i utgravingene sør for Bispegata at man bommet på beregninger for et område på 525 kubikkmeter. Når man skulle budsjettere hva dette ville koste tok man utgangspunkt i 70 ukeverk, mens det riktige tallet skulle vært 525 ukeverk. Feilen lå i at man bommet på dager og timer i regnestykket.

- Det var en totalt elementær feil som klarte å seile gjennom alle kontrollinstanser, både hos NIKU og Riksantikvaren. En rent menneskelig feil, som selvfølgelig er veldig beklagelig, sier prosjektleder Petter Molaug ved NIKU til Osloby.no.

Hadde man lagt de riktige tallene til grunn burde det vært satt av 28 millioner kroner til prosjektet mot de 8,7 millioner kroene som faktisk var budsjettert. Men forskerne hadde flaks.

- Vi har ikke store buffere i alle deler av budsjettet, men vi har det i denne delen av budsjettet. Det er fordi vi har tatt høyde for at vi finner mer enn ventet, at vi da må grave mer, og at det følgelig koster mer, sier kommunikasjonsleder Kathrine Kjelland i Follobaneprosjektet til nettstedet.