Cat dominerer som vanlig på hjemmebane under årets Conexpo-messe.

Cat dominerer i Las Vegas

Caterpillar dominerer som vanlig på hjemmebane når årets Conexpomesse i Las Vegas åpner tirsdag.

Nyhetene blir tyngre, større og mer brukervennlige, men drivstofforbruket går stadig ned blant verdens ledende produsenter av anleggsmaskiner.

Tungvekter

Tungvekteren Caterpillar er på hjemmebane med stor slagkraft når de presenterer årets modellnyheter i ørkenbyen Las Vegas i delstaten Nevada.

Stort

Conexpo, som er en av verdens tre største anleggsmaskinmesser sammen med tyske Bauma i München og franske Intermat i Paris, smeller i gang med brask og bram på ekte amerikansk vis i verdens mest spillegale by. Her er alt stort, større eller størst!

Mindre drivstoff

Cat presenterer blant annet den nye hjullasteren 972 M XE som skal bruke 25 prosent mindre drivstoff enn forgjengeren. En av de andre nyhetene Cat viser frem under Conexpo, er beltegraveren 323 F.

125 000 besøkende

Las Vegas, som har om lag 1,5 millioner fastboende innbyggere, tiltrekker seg rundt 125 000 Conexpo-besøkende de fem dagene maskinmessen varer. Med stort og smått er 2400 utstillere med på årets messe.

Spilleautomatene gløder

Strålende sommervær med i underkant av 20 varmegrader er heller ingen ulempe for Las Vegas som arrangørsted av Conexpo. Titusener av spilleautomater kommer til å jobbe på spreng døgnet rundt med spilleglade entreprenører, maskinimportører, produsenter og andre Conexpodeltagere denne uken.