Landets største pasienthotell blir enda høyere

UNN i Tromsø vil ha to etasjer til. Norges største pasienthotell skal nå ruve 17 etasjer over bakken.

Neste torsdag går trolig styret i Helse Nord inn for å øke høyden på det planlagte pasienthotellet på UNN med ytterligere to etasjer, skriver avisen Nordlys på sine nettsider.

Det planlagte pasienthotellet ville blitt Tromsøs høyeste bygg med de planlagte 15 etasjene. Nå skal det trolig ruve 17 etasjer opp i luften.

Les også: Consto bygger Norges største pasienthotell

Årsaken til utvidelsen er at UNN allerede nå ser behov for flere hotellsenger. Opprinnelig var det planlagt 206 rom, nå får de 244. De må også ha plass til et nytt IKT-senter.

- Billigere

- Det er billigere å bygge i høyden enn i bredden. Og det ville blitt dyrere å gjøre det i ettertid, derfor er det greit å bygge de ekstra etasjene med en gang sier direktør for forretningsutvikling i Helse Nord Tor-Arne Haug.

Unn hadde opsjon på de ekstra etasjene i prosjektet, men har avventet en utredning av økonomien.

Pasienthotellet var budsjettert til å koste 350 millioner. Av saksdokumentene til styremøtet går det frem at ekstrakostnadene for de to etasjene er beregnet til 45 mill kroner for to hotelletasjer

med 38 gjesterom, 15 mill kroner for LMS/Vardesenter, og 13 mill kroner for råbygg tilpasset IKT-senteret. Det siste dekkes over budsjettet til Helse Nord.

Byggetillatelsen skal allerede være på plass. Sikkert litt oppsiktsvekkende for Arthur Buchard, som har strevd i flere år for å få bygge 14 etasjer i sentrum.

- Så får dere bygge 17? spør Nordlys's journalist.

- Kommunen har jo etterlyst signalbygg. Nå får de det, sier Haug.

1,4 milliarder

I tillegg til hotellet skal a-fløya på sykehuset bygges ut og renoveres, og et diagnostiseringssenter bygges på den minste parkeringsplassen ved UNN. I følge sakspapirene skal delentreprisene legges ut på anbud

innenfor en ramme på 1 425 mill kroner.

Byggestart for løftet er i oktober, og nybyggene skal være klare i september 2018.

De ekstra etasjene har lite å si for byggetiden, i følge Haug.

- Det bygges i elementer. Innredning tar tid, men det skal ikke ha mye å si.

Når alle nybygg står ferdige vil UNN ha et areal på 125.000 kvadratmeter.