El-kontrollørene til Norges Takseringsforbund

Elsikkerhetsforbundet oppløses, og loser medlemmene sine over i Norges Takseringsforbund.

De to forbundene har vært i tett dialog det siste året, skriver Norges Takseringsforbund (NTF) i en pressemelding. Nylig vedtok Elsikkerhetsforbundet å melde medlemmene sine inn i NTF. Dette vil etter planen bli fulgt opp av et formelt vedtak om oppløsning av eget forbund rett over sommeren.

– Det skjer mye nytt på områdene boligtaksering, bygningskontroll og sikkerhetsoppfølging. Vår kompetanse på disse feltene blir mer effektivt anvendt og synliggjort gjennom å tilhøre landets ledende takstorganisasjon, uttaler Pål Sandli, leder i Elsikkerhetsforbundet.

Forbundet har organisert rundt 50 foretak som gjennom sine sertifiserte elsikkerhetskonsulenter tilbyr nøytral og faglig gjennomgang av elektriske anlegg.

– Vi ser et økende samfunnsbehov for de oppgavene faget vårt dekker. I tråd med det som er kjernen i vårt bidrag faser vi mer og mer inn begrepet el-takstmann som yrkesbetegnelse, sier Sandli.

NTF er med sine drøyt 1100 medlemsforetak den største takstorganisasjonen i Norge, og rommer spesialister innen en rekke bransjer og funksjoner. Blant disse er bolig, næring, landbruk, maskiner, bil, båt og skade.

– Den nye medlemsgruppen vi nå får inn gir oss økt breddekompetanse på områdene elsikkerhetsvurderinger og taksering av el-installasjoner, uttaler Ottar Skare, president i NTF, i pressemeldingen.

Han mener jevnlig el-kontroll, som del av arbeidet med brannforebygging, vil bli stadig mer etterspurt, ikke minst gjennom påtrykk fra forsikringsbransjen.

– Elektriske installasjoner er komponenter i de fleste objekter som takseres. Den samlingen av kompetanse som nå skjer kan derfor vise seg å bli effektivt verdiøkende for både bransjene og alle som benytter takseringstjenester, sier Ottar Skare.