Agility Group bygger ny fabrikk i Porsgrunn

Styret i Agility Group AS har besluttet å investere i et topp moderne anlegg for fabrikasjon av subsea-systemer på Røra i Skien kommune.

Det nye bygget på 4000 m2 skal integreres med det eksisterende anlegget på Røra og vil sammen med leie av et større anlegg på nabotomten, utgjøre den nye fabrikken for fabrikasjon av subsea-systemer. Investeringen gjør Agility Subsea Fabrication, som allerede er ledende innen subsea-fabrikasjon, enda bedre rustet til å betjene det voksende subsea-markedet, melder selskapet i en pressemelding.

- Det vil bli en topp moderne fabrikk, godt tilpasset subsea-systemer, noe som vil gi oss en bedret konkurranseevne og økt leveransekapasitet sammenlignet med hva den tidligere verkstedsstrukturen kunne, sier Executive Vice President Subsea Fabrication, Tove Nilsen Ljungquist, i Agility Group AS.

Det nye senteret på Røra etableres i tilknytning til Agility Groups eksisterende anlegg, som ligger i et industriområde med tilgang til kai og mulighet for ekspansjon ved behov.

- Etableringen skjer blant annet fordi Agility Groups eksisterende lokaler i Langesund ligger midt i byen og ikke har mulighet for videre vekst som industritomt. Vi er et selskap som vokser, og vi planlegger å vokse videre. Derfor har det ved valg av lokasjon for det nye subsea-senteret vært særdeles viktig å ikke miste noen av de ansatte i Grenland, som alle representerer en kompetanse vi er avhengige av for å fortsette å være en verdensledende subsea-fabrikatør, sier Ljungquist.